פיש אנד צ'יפס
30 דק׳ הכנה
- 5 מנות
- סוג: פילה קוד
אופן ההכנה
מצרכים:
- 1 ק"ג פילה דג קוד
- מיץ לימון
- קמח
- צ'יפס
- מלח
- פלפל שחור
הכנה:
- לחתוך את הדג לקוביות של כ 3 ס"מ (אפשר גם לחתוך לאצבעות) ולהמליח את הדגים
- בתוך קערה שופכים קמח וחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור
- מחממים שמן בסיר לצ'יפס, ושמן במחבת עמוקה לדג
- מתחילים בטיגון הצ'יפס שלוקח לו יותר זמן להיות מוכן מאשר הדג
- לוקחים את הדג ומכניסים לקמח שהכנו, חשוב אחד אחד ולא כולם יחד כדי שלא תווצר בלילה לא רצויה בקמח, מוודאים שכל פילה הדג מכוסה בקמח ומכניסים אותו לתוך השמן החם
- מוציאים את הדגים שסיימתם לטגן ומניחים על רשת או במסננת כדי לסנן את שאריות השמן
- כנ"ל מוציאים את הצ'יפס.
הגשה:
בקערה גדולה שמים מספר פילטים של דג וסוחטים מעט לימון, מוסיפים את הצ'יפס (שיהיה חצי חצי בכמות), מערבבים שיהיה מיקס יפה ושופכים לקערת הגשה.
ניתן להגיש עם כל רוטב שבא לכם, איולי, שום וכד'.
בתאבון.